Welkom

. . . op de website van De Walzangers . . . !

Het Rotterdamse koor ‘De Walzangers’ werd in 2005 opgericht door een groep van enthousiastelingen die elkaar kenden van de tennisclub. Al snel sloten zich meer en meer zangers aan bij het koor, dat zich geleidelijk aan ook kon verheugen in een steeds grotere belangstelling van buitenaf. Dat resulteerde in vele, zeer gewaardeerde optredens voor allerlei soorten publiek. Door misverstanden en enige wrijving in de persoonlijke sfeer liep het aantal leden van het koor enkele jaren geleden terug maar vanaf 2011 ontstond een ware ‘revival’. Er hebben zich weer nieuwe leden bij het koor gevoegd en in 2013 werd er een uitstekende dirigent gevonden. Nu wordt er weer met veel plezier en goede onderlinge verstandhouding heel hard en serieus geoefend om de zangkwailteit terug te brengen naar het vroegere niveau. Sinds kort hebben zich ook enkele dames als lid bij De Walzangers aangemeld. Het koor is inmiddels dan ook klaar voor nieuwe optredens. Zou u het koor willen uitnodigen om een uitvoering bij u te komen verzorgen dan is de pagina optreden de plek waar u de nodige informatie aantreft.

IMG_1206

Enthousiaste zangers


Het repertoire bestaat voor een deel uit shanty liederen maar vooral ook uit veel ouderwets gezellige (Rotterdamse) liedjes. Met enige regelmaat wordt het repertoire aangepast, en rond de feestdagen in december wordt het repertoire tijdelijk uitgebreid met enkele toepasselijke kerstsongs. Op de repertoire pagina staat een overzicht van alle liedjes met vermelding van welke daarvan in principe bij een uitvoering worden gezongen. Neem eens een kijkje!

De Walzangers oefenen elke donderdagavond van 20:00 tot 22:00 uur onder leiding van een vakdirigent en met ondersteuning van enkele ervaren muzikanten. De inloop is vanaf 19:30 uur en er is een 15 minuten durende pauze om de kelen te smeren met een drankje (tegen zeer schappelijke prijzen). Uitgangspunten bij het oefenen zijn vooral:

  •  plezier bij het zingen van de liedjes
  •  verbeteren van de zangkwaliteit voor optredens

Als u belangstelling heeft om eens een avond te komen kijken, of nog liever, op proef mee te zingen dan bent u van harte welkom. U vindt het adres op de contact pagina met daarbij een locatiekaart. Daar vindt u ook een contactformulier waarmee u de koorleiding een bericht kunt versturen. Natuurlijk kunt u ook een email sturen naar het daar genoemde emailadres.

De kosten van lidmaatschap zullen u zeker niet afschrikken. Voor slechts € 15,00 per maand (12x) kunt u zich lid van het koor noemen. Schroom niet deze stap te zetten – het is veel leuker dan u denkt!

De Walzangers