Muziek en zang voor de ware liefhebber!

De Walzangers organiseren een groots meezingfestijn!

Op 4 oktober 2018 vindt een bijzonder meezingfestijn plaats in de grote zaal van het Rotterdamse Theater Zuidplein. Als muzikale ode aan oud voorzitter Jan Steinvoort en zijn vrouw Loek, die beiden in 2017 overleden, is een avond samengesteld met heel veel muziek en zang in allerlei genres. Precies zoals zij het gewild zouden hebben.

De avond wordt gepresenteerd door Dave van der Wal, bekend van veel bekeken programma’s op TV-Rijnmond. Met optredens van De Walzangers, Trio Berretin, dichter Daan Steinvoort, De Waterlanders uit Kwintsheul en als klap op de vuurpijl Trio Anke Prevoo met een wervelende en veelal hilarische act vol oude en moderne jazz, boogiewoogie, maar ook moderne muziek zoals van Lady Gaga, soms een parodie in deels Engels en deels Nederlands. Ronduit fantastisch entertainment!

Alle door de koren gezongen teksten worden op het grote zaalscherm getoond zodat de bezoekers zich kunnen laten horen. Karaoke op zijn best!

Toegangskaarten kosten € 12,50 en zijn verkrijgbaar via de website van Theater Zuidplein. Klik hier als u de website van het theater wilt bekijken of direct plaatskaarten wilt bestellen.

Als u meer informatie wilt over de presentator, de artiesten en het avondvullende programma klik dan op deze link  om onze flyer te bekijken. Druk hem af en stuur hem op naar familie, vrienden, kennissen of collega’s als u vindt dat zij dit ook moeten weten.

Hopelijk mogen wij u op 4 oktober als onze gast begroeten. U zult er beslist geen spijt van hebben!

Verhuizing en grootse plannen 2018

De Walzangers gaan verhuizen en ontvouwen plannen voor 2018

Vanaf donderdag 14 december 2017 worden onze oefenavonden voortaan gehouden bij Buurtwerk.nl aan het Ambachtsplein 141 in Rotterdam-Zevenkamp. Wij verlaten ons oude, knusse lokaaltje in Ommoord maar krijgen daarvoor een veel grotere en goed geoutilleerde oefenruimte terug waar we ook eigen optredens kunnen verzorgen. Buurtwerk.nl gaat ons helpen met de promotie van ons koor en als tegenprestatie hebben wij toegezegd nieuwe leden uit heel Prins Alexanderpolder te zullen accepteren. Hebt u belangstelling en kunt u een beetje zingen dan bent u dus van harte welkom op onze nieuwe locatie. Wij oefenen elke donderdagavond van 20:00-22:00 uur. De koffie staat vanaf 19:45 uur klaar.

Samen met Buurtwerk.nl hebben wij grootse plannen voor het volgende jaar. Op 4 oktober 2018 organiseren wij opnieuw een fantastische avond met entertainment in allerlei stijlen. Dit wordt het vervolg op de spetterende showavond die in februari 2016 werd gehouden (zie eerder nieuwsbericht).

Wij zien u graag als onze gast!

In memoriam Jan Steinvoort

Onze (ere-) voorzitter overleden!

Vandaag bereikte ons het verpletterende bericht dat vanochtend om 10:00 uur onze voorzitter en mede-oprichter van De Walzangers aan de gevolgen van een zeer ernstig verkeersongeval dat hem op op 21 februari overkwam is overleden.

Jan was bij allen zeer geliefd en werd door iedereen gerespecteerd om zijn sociale instelling, de warme manier waarop hij anderen benaderde en zijn grote liefde voor het Rotterdamse lied. Zijn koor was hem zeer lief en hij deed er alles aan om dat met de andere koorleden samen uit te dragen. Onze oefenruimte stelde hij als eigenaar van het gebouw geheel belangeloos ter beschikking!

Wij zullen hem erg gaan missen: als mens, als gedreven zanger en als bevlogen voorzitter.

Wij leven intens mee met zijn vrouw Loek, hun kinderen en de overige familieleden en wensen hun alle kracht die nodig is dit onverwachte verlies te dragen.

 

Jan Steinvoort

 

Wat een geweldige avond

Optreden in de Romeynshof groot succes!

Afgelopen vrijdagavond traden De Walzangers op in de Romeynshof in Ommoord samen met dameskoor De Merels, Grieks ensemble Meandros, dichter Daan Steinvoort en een internationaal jazz trio. En dat alles voor een bijna volle zaal met betalende bezoekers die na afloop laaiend enthousiast waren over wat ze hadden gezien en gehoord. Het enthousiasme van muzikanten, zangeressen en zangers en de kwaliteit van hun optreden stonden garant voor een gedenkwaardige avond.

Alle reden om dit evenement te herhalen en wellicht tot een jaarlijkse traditie te maken. U hoort er te zijner tijd meer  van.

In memoriam Efraïm Pretter

Oud-lid overleden!

Op 20 december 2016 is ons oud-lid Efraïm Pretter overleden. Hij werd op 23 december in besloten kring begraven. In de voorafgaande aangrijpende en druk bezochte plechtigheid hebben vrienden en kennissen afscheid van hem kunnen nemen.

Efraïm was een gedreven koorlid, altijd behulpzaam en bereid tot een praatje. Zo’n 2½ geleden heeft hij ons koor door gezondheidsproblemen moeten verlaten. Helaas is zijn lichamelijke toestand sindsdien verder achteruitgegaan.

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit trieste verlies te verwerken.

<

Efraïm Pretter

 

Spetterend optreden!

Groot optreden in Romeynshof

 

KOOP ZO SNEL MOGELIJK TOEGANGSKAARTEN WANT OP IS OP !

Wie treden er op?
gemengd koor De Walzangers
– dameskoor De Merels
– deze twee koren samen
– ensemble Meandros
– en nog meer muzikanten en artiesten

Waar is het optreden?
In Lokaal Cultuur Centrum Romeynshof in Rotterdam Ommoord

Wanneer is het optreden?
Op vrijdag 17 februari 2017 vanaf 20:00 uur (zaal open vanaf 19:30 uur)

Waar koop ik kaartjes en wat kosten ze?
Toegangskaarten zijn binnenkort verkrijgbaar aan de kassa van de Romeynshof. De kosten bedragen € 6,50 per persoon.

Waaruit bestaat de uitvoering?
Het repertoire van De Walzangers omvat enkele shanty liederen maar ook heel veel ouderwets gezellige (Rotterdamse) liedjes. Het koor wordt gedirigeerd door Anton van Atten en begeleid door Nico Schot op accordeon, Cor Lieverst op bouzouki en Harrij Dartee op tenor saxofoon.

Het dameskoor De Merels zingt populaire luisterliedjes en hits van alle tijden onder piano begeleiding van dirigent Indra Ville.

Ensemble Meandros bestaat uit zeven muzikanten. Zij spelen ook bij ons bekende Griekse hits en folkloristische (dans-) muziek.

Al met al belooft het een leuke muzikale avond te worden die u niet mag missen!

In memoriam Kees Zuijdweg

Verbijsterend nieuws!

Na een zeer kort maar hevig ziekbed is onze ex-voorzitter Kees Zuijdweg op dinsdag 4 mei 2016 overleden. Hij was een gedreven zanger die als Bestuurslid en lid van onze Artistieke Commissie veel heeft bijgedragen aan het wel en wee van het koor. Tot op het laatst bleef hij werken aan het onderhouden van onze tekst- en muziekbladen.

Zijn enorm krachtige, mooie stem zullen wij node moeten missen. Een heel fijne collega-zanger is van ons heengegaan!

Wij wensen zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen veel sterkte om dit enorme, onverwachte verlies te verwerken.

Kees-Zuijdweg-150x150

Kees Zuijdweg

 

We zijn verhuisd

De Walzangers zijn verhuisd!
 

Omdat onze oude oefenlocatie binnenkort een andere eigenaar krijgt zijn wij per 21-11-2015 verhuisd naar een heel knus, leuk zaaltje in Ommoord. Zie de ‘Contact‘ pagina voor verdere informatie.

Als u het koor op deze nieuwe locatie aan het werk wilt zien kunt u elke donderdagavond terecht van 20:00-22:00 uur. De koffie staat vanaf 19:45 uur klaar.

U bent van harte welkom!

Nieuwe accordeonist

We hebben er weer een accordeonist bij!
 

Sinds enige weken speelt Nico Schot als accordeonist met De Walzangers mee. Hij is een ervaren muzikant en dat is goed te merken. Hij is zelf ook enthousiast en speelt met zichtbaar veel plezier. Zelfs zodanig dat hij tijdens de pauze nog gewoon enige tijd doorgaat. Hopelijk blijft hij met accordeoniste Annelies Lammens en bouzoukispeler Cor Lieverst voor een langere periode aan het koor verbonden.

Wie Nico en zijn collega’s samen met het koor aan het werk wil zien kan elke donderdagavond terecht van 20:00-22:00 uur aan de Ommoordsehof 7 in Rotterdam. Zie ook de ‘Contact‘ pagina voor verdere informatie.

U bent van harte welkom!

Nieuw bestuur

De Walzangers hebben een nieuw bestuur!
 

Tijdens de Algemene Ledenvergadering op 9 april 2015 zijn Jan Steinvoort en Bart Okkerse met algemene stemmen gekozen in het nieuwe bestuur. Jan is de nieuwe Voorzitter en Bart de Penningmeester. De functie van Secretaris is nog vacant – deze zal in de loop van dit jaar hopelijk worden vervuld.

Het voortbestaan van De Walzangers is daarmee verzekerd. Alle leden zijn bijzonder verheugd en hebben toegezegd waar mogelijk hun steentje te zullen bijdragen om de vereniging weer nieuwe levensvatbaarheid te geven. Met name zal actief worden gezocht naar muzikanten en koorleden.

Iedereen kan zich aanmelden via de Contact pagina, een telefoontje of een e-mail bericht. Zie de ‘Contact‘ pagina. Wij zien u graag komen!